Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Fagyos idővel köszönthetjük 2017-et

Fagyos idővel köszönthetjük 2017-et

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. december 28. szerda, 13:34 | Módosítva: több mint másfél éve

A 2016-os év nyugodt, hideg idővel búcsúzik.
 
Csütörtökön kevés felhő és sok napsütés várható. Csapadék nem alakul ki. Napközben fokozatosan gyengül az eleinte még élénk északi szél. Reggel -4, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Pénteken a reggeli párásság megszűnése után változóan felhős idő valószínű - főleg keleten növekedhet meg a felhőzet. Esetleg ÉK-en lehet hózápor. Tovább mérséklődik a légmozgás. Fagyos idő lesz, reggel -10 és -5, délután -3 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet.
 
Szilveszter napján nyugodt téli idő várható. Gyengén felhős, és tartósan ködös, ködfelhős tájak váltakoznak. A tartósan borús tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Reggel -7, délután -1 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Éjfélkor -5 és -10 fokos hideg várható!
 
Újév napján is tartósan ködös, borús idő lesz, de néhol a nap előbukkanhat. Hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Marad a hideg idő.
 
Hétfőn a nap első felében ködös, csendes idő valószínű, majd délutántól megnövekszik a felhőzet és estétől vegyes halmazállapotú csapadék hullhat. +3 fok köré enyhülhet átmenetileg a levegő.
 

Címkék: szilveszter, fagy, fagyos nap, hideg
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: