Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Enyhülés karácsonykor

Enyhülés karácsonykor

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. december 21. szerda, 09:12 | Módosítva: több mint másfél éve

Szenteste napján még kitarthat a borult, fagyos idő; de 25-étől jelentős enyhülés várható.
 
Csütörtökön borult, párás időre számíthatunk, napsütés csak a magasabb hegységeinkben lehet. Hószállingózás, ónos szitálás továbbra is bárhol előfordulhat, ezért síkos útszakaszokra készülhetünk. Gyenge marad a légmozgás. Marad a fagyos téli idő: reggel -9 és -3, délután -5 és 0 fok között alakul mindössze a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk.
 
Pénteken nem lesz lényeges változás, marad a borongós, párás, néhol tartósan ködös idő. A nyugati szél a Dunántúlon néhol megélénkül, és néhol elvékonyodhat átmenetileg a ködfelhőzet. Gyenge hószállingózás, ónos eső továbbra is előfordulhat. Reggel -5 fok körül, délután -3 és +2 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Szenteste napján erősen felhős, párás idő lesz. Estétől vastagabb felhőzet sodródik fölénk, melynek hatására a Dunántúlon vegyes halmazállapotú csapadék hullhat. A nyugati, délnyugati szél egyre többfelé megélénkül. Reggel -5, délután 0 fok körül várható a hőmérséklet.
 
Karácsony első napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Szórványosan várható gyenge eső, északkeleten hó, havas eső, fagyott eső, ónos eső, majd ott is eső. A DNy-i szél megélénkül. +2 és +6 fok közé enyhül a levegő.
 
Karácsony második napján késő délutánig változóan felhős, szeles és szinte tavasziasan enyhe idő várható. A hőmérséklet csúcsértéke elérheti az 5-10 fokot (sőt ÉNy-on akár 12-13 fok is lehet átmenetileg). Késő délutántól ÉNy felől hidegfront érkezik, főleg a Dunántúlon lehet zápor, majd hózápor. Estétől viharossá fokozódhat az ÉNy-i szél.
 
Békés, boldog karácsonyt kívánunk a Köpönyeg.hu valamennyi kedves olvasójának!
 

Címkék: karácsony, enyhülés, köd, fagyos nap, fagy
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?