Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Szenteste is nyugodt, hideg idő várható

Szenteste is nyugodt, hideg idő várható

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. december 18. vasárnap, 10:23 | Módosítva: több mint másfél éve

Legalább karácsonyig kitart a csendes, fagyos idő, komoly havazás nélkül.
 
Hétfőn erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható. Napközben főleg az Alföldön szakadozhat fel a felhőzet és lehet némi napsütés. Elvétve fordul elő jelentéktelen hószállingózás. A délkeleti szél gyenge lesz. Reggel -5, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Kedden változóan felhős, tartósan borús, ködös tájak váltakoznak. Néhol zúzmara-lerakódás és hószállingózás is kialakul. Nem lesz lényeges változás a hőmérsékletben, marad a hideg idő.
 
Szerda reggelre sokfelé képződhet zúzmarás köd, mely csak nagyon lassan oszlik majd fel. Délután kevés napsütés is lehet. -9, -3 fok közé süllyed és -1, +4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.
 
Csütörtökön folytatódik az eseménytelen, igazi hideg téli idő: reggelre sokfelé válhat párássá a levegő, míg napközben napos és tartósan ködfelhős tájak fordulnak elő. Reggel -3, délután +1 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Pénteken erősen felhős, párás idő ígérkezik. Számottevő csapadék sehol sem várható. Csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.
 
Szenteste napján változóan felhős lesz az ég, reggel ismételten előfordulnak makacs ködfoltok. Esetleg a tartósabban ködös tájakon fordul elő gyenge hószállingózás, egyébként csapadék nem lesz. Reggel -5, délután +2 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.
 

Címkék: pára, fagyos nap, fagy, hideg, karácsony
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: