Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Visszatér a fagyos december!

Visszatér a fagyos december!

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. december 12. hétfő, 10:17 | Módosítva: több mint másfél éve

A következő napokban visszatér az igazi hideg téli idő, kisebb havazás is előfordulhat.
 
Kedden a sok napsütést csak fátyolfelhők zavarják, nem lesz csapadék. A szél délire fordul és gyenge marad. Jóval hidegebb várható, mint az elmúlt napokban: reggel -9 és -2, délután -2 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet. 
 
Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és déltől több helyen számíthatunk kisebb csapadékra: a Dunántúlon eső, havas eső, keleten havazás valószínű. Éjszakáig néhol 1-3 cm-es hó hullhat. Délelőtt a DNy-i, délután az ÉNy-i szél élénkül meg. Keleten 0, nyugaton +2 fok körüli értékeket mérhetünk délután.
 
Csütörtökön hajnalban néhol még szállingózhat a hó, majd csökken a felhőzet. Ezzel együtt párássá válik a levegő, néhol sűrű köd képződik, mely napközben akár tartósan megmaradhat. Hideg téli idő várható, reggel -3, délután +1 fok körüli hőmérséklettel.
 
Pénteken hajnalban sokfelé válik párássá a levegő, és napközben is több helyen maradhat tartósan ködfelhős az idő. Számottevő csapadék nem lesz. Reggel -5, délután 0 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.
 
Hétvégén nagyrészt erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Csak kevés helyen bukkan elő a nap. Szitálás, hószállingózás bárhol előfordul. Marad a hideg téli idő.
 

Címkék: , pára, tél
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: