Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » 5-10 fokos enyhülés a hétvégére

5-10 fokos enyhülés a hétvégére

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. december 8. csütörtök, 10:27 | Módosítva: több mint másfél éve

A hétvégére átmenetileg jelentősen megenyhül az idő, de hétfőn már érkezik is az újabb lehűlés!
 
Pénteken hajnalban ismét sokfelé válik párássá a levegő, melyből hószállingózás, ónos szitálás is kialakulhat. Reggel az ÉK-i tájakon fordul elő főleg ónos eső, gyenge havazás. Napközben - az egyre élénkebb nyugati szél hatására - csökken a felhőzet, megszűnik a párásság és előbukkan a nap. Enyhülés kezdődik: a Dunántúlon már 5 és 9 között alakul a hőmérséklet, keleten csak +3 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Melegfronti hatás kezdődik.
 
Szombaton változóan felhős lesz az ég, számottevő csapadék nélkül. Reggel párás lehet a levegő. Tovább enyhül az idő, a csúcshőmérséklet 3 és 11 fok között alakul, ÉK-en lesz a hidegebb.
 
Vasárnap gyengén felhős, nagyrészt napos idő ígérkezik ezüstvasárnap. Nem alakul ki csapadék. Egyelőre marad az enyheség 4 és 10 fok közötti maximumokkal.
 
Hétfőn átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és a szél is többfelé megerősödik. Hidegfront vonulhat át hazánk térsége felett. Záporok, a hegyekben hózáporok fordulnak elő. +7 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Kedden jócskán visszaesik a hőmérséklet: délután néhol már egész nap fagyhat. A néha megnövekvő felhőkből elszórtan lehet hózápor.

 


Címkék: enyhülés, lehűlés, tél
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?