Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Fagyos reggelek jönnek!

Fagyos reggelek jönnek!

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. november 28. hétfő, 12:30 | Módosítva: több mint másfél éve

Télies idő várható a héten kemény fagyokkal. Csak átmeneti enyhülés lehet csütörtökön és pénteken.
 
Kedden a sok napsütés mellett főleg keleten növekedhet meg a felhőzet, itt néhol hózápor is kialakul. Élénk marad az ÉNy-i szél. Reggel keményen fagyhat: -10 és -3 fok közé süllyed a hőmérséket. Délután is hideg télies idő várható +3 fok körüli maximumokkal. Lassan megszűnik a hidegfronti hatás.
 
Szerdán eleinte marad a gyengén felhős, napos, tiszta idő; majd délutántól fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és estétől néhol hószállingózás is előfordul. A szél nyugatira fordul és élénk lesz. Reggel -4, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Csütörtökön erősen felhős, vagy borult idő lesz, és nyugat felől egyre többfelé valószínű csapadék: eleinte havas eső, ÉK-en hó, majd egyre inkább gyenge eső, szitálás esélyes. Ismét megerősödik az ÉNy-i szél. Délutánra +5 fok köré melegszik a levegő.
 
Pénteken lassan csökken a felhőzet, előbújik a nap. Elszórtan fordul elő zápor. Délutánra mérséklődik a légmozgás. 4 és 10 fok között alakul a csúcsérték.
 
Szombaton kevés felhőre, többórás napsütésre számíthatunk. Az élénk északi, északnyugati széllel ismét egyre hidegebb levegő éri el hazánk térségét. Elszórtan fordul elő hózápor. +3 fok köré hűl a levegő.
 
Vasárnap a ragyogó napsütés mellett néha hófelhők jelennek meg az égen, melyekből elvétve lehet hózápor. Újra erős fagyra készülhetünk, és délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.
 
Kilátás Mikulásra: komoly havazás ugyan nem valószínű, de hétfő este és Miklás napján is előfordulhatnak hózáporok, melyek nyomán itt-ott lepelnyi hó boríthatja a tájat.
 

Címkék: enyhülés, fagy, hideg, tél
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?