Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Erős lehűlés közeleg!

Erős lehűlés közeleg!

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. november 24. csütörtök, 10:00 | Módosítva: több mint másfél éve

Vasárnaptól egyre hidegebb levegő érkezik észak felől, hózáporok is lehetnek!
 
Pénteken erősen felhős, párás idő várható. Délutántól az északi és a nyugati tájakon elszórtan alakulhat ki eső, szitálás. A keleti szél megélénkülhet. Reggel 0 és 7, délután 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Szombaton hajnalban sokfelé válik párássá a levegő, sűrű ködfoltok is kialakulhatnak. Nappal a köd egy része tartósan megmarad. Néhol ködszitálás is előfordul. Reggel 1, délután 9 fok körüli értékeket mérhetünk. A változó irányú szél gyenge marad.
 
Vasárnap erősen felhős időre van kilátás, reggel ködfoltokkal. Napközben egyre inkább északnyugatira fordul és megerősödik az ÉNy-i szél, mellyel egyre hidegebb levegő érkezik térségünkbe. Kisebb eső, majd estétől egy-egy hózápor fordulhat elő. 5 és 12 fok között alakul a csúcsérték.
 
Hétfőn az olykor viharossá fokozódó szél hatására csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Elvétve fordulhat elő futó hózápor. Markáns lehűlés várható, délután már csak 2 és 5 fok között várható a hőmérséklet.
 
Kedden hideg és kristálytiszta időre számíthatunk. Reggel országos fagy valószínű, és délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet. Szikrázó napsütés ígérkezik.
 

Címkék: lehűlés, tél, hideg, hózápor
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?