Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A kellemes napsütést párásság követi

A kellemes napsütést párásság követi

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. november 21. hétfő, 09:52 | Módosítva: több mint másfél éve

A héten egyre nagyobb területen alakulhat ki köd.
 
Kedden hajnalban főleg délnyugaton és északkeleten válik párássá a levegő. Délelőtt a pátafoltok megszűnnek és többórás napsütés várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél megélénkül. Reggel 3 és 10, délután 9 és 17 fok között alakul a hőmérséklet - az Alpokalján lesz a legmelegebb. Nincs front felettünk.
 
Szerdán az ország ÉK-i felén sűrű köd képződhet, mely akár tartósan megmaradhat. Az ország többi részén folytatódik a gyengén felhős, kellemes, napos idő. A borús tájakon 7-11, máshol 12-15 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Csütörtökön még nagyobb területen alakul ki köd, mely egyre makacsabban megmarad. Napos tájak főleg délnyugaton lesznek. A ködös tájakon csak 5, máshol 12 fok körül várható a csúcsérték.
 
Pénteken erősen felhős időre van kilátás, néhol szitálás is kialakul. Az ország nagy részén már csak 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, de délen és nyugaton még kitart a melegebb idő.
 
Hétvégén erősen felhős idő várható, szórványosan esővel, záporral. Lényeges változás nem lesz az időjárásban: 10 fok körül alakulhat a maximum.
 

Címkék: köd, napsütés, ősz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?