Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Igazi november

Igazi november

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. november 7. hétfő, 10:20 | Módosítva: több mint másfél éve

Borongós, hűvös, igazi novemberi idő várható a héten.
 
Kedden délnyugat felől beborul az ég, és eleinte csak elszórtan, a késő délelőtti óráktól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A hegységekben havas eső is hullhat. Az északnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggel 0 és 6, délután 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet (a csapadékosabb nyugaton lesz a hűvösebb). Marad a hidegfronti hatás.
 
Szerdán nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Eleinte a Tiszántúlon lehet eső, illetve délután elszórtan fordul elő zápor. Az ÉNy-i szél erős lesz. 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, foltokban tartósabban megmarad a párásság. Elszórtan lehet szitálás, az Északi-középhegységben néhol havas eső, ónos szitálás. Reggel -1, délután 6 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
 
Pénteken erősen felhős, párás időre számíthatunk. Csak néhol alakulhat ki gyenge szitálás. Reggel -2 és +2, délután 5 és 11 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. 
 
Szombaton a nap első felében borús idő valószínű gyenge csapadékkal, majd délután csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Az ÉNy-i szél megerősödik, gyenge hidegfront érkezik. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.
 
Vasárnap reggel párás, gyengén fagyos idő ígérkezik. Napközben felhősödés várható, estétől pedig az eső is eleredhet. 
 

Címkék: borús, borongós, fagy, ősz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?