Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Borongós, esős idővel indul a hét

Borongós, esős idővel indul a hét

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. október 10. hétfő, 10:25 | Módosítva: több mint másfél éve

Szalai ViktorSzalai ViktorEzen a héten igazi ősz várható: eleinte esőkkel, a hétvégére nyugodtabb, kirándulóidővel.
 
Kedden borult időre számíthatunk. A nap első felében többfelé várható eső, majd délután átmenetileg a Dunántúlon megszűnik a csapadék. Ezzel egy időben délkelet felől újabb csapadéksáv érkezik, és estétől a keleti tájakon kezdődik esőzés. Az északkeletire forduló szél egyre inkább megerősödik. Reggel 5, délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható.
 
Szerdán marad a borús időjárás. A délnyugati határszélt leszámítva sokfelé valószínű eső, záporeső. Az ÉNy-i szél erős marad. Hűvös, kellemetlen időnk lesz, a csúcshőmérséklet is csak 10 fok körül várható.
 
Csütörtökön napközben fokozatosan csökken a felhőzet, az északkeleti tájakon is megszűnik a csapadék. Délután a nap is kisüt. 13 fok köré melegszik a levegő.
 
Pénteken változóan felhős időre van kilátás. Zápor csak elszórtan fordulhat elő. A reggeli +2 fokról délutánra 14 fok köré emelkedik a hőmérséklet.
 
Szombat és vasárnap folytatódik a változóan felhős, nyugodt őszi idő. Az élénk délnyugati széllel enyhébb levegő érkezik, néhol 16-17 fokot is mutathatnak a hőmérők. 
 

Címkék: ősz, eső, csapadék, borongós, borult, borús
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: