Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Júliusi ősz - özönvízzel

Júliusi ősz - özönvízzel

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. július 15. péntek, 14:25 | Módosítva: több mint 2 éve

Délkelet felől kiterjedt csapadékzóna éri el hazánk térségét, így a hétvégén borús, esős, és több fokkal hűvösebb idő várható.

Szombaton általában borult lesz az ég, csak rövid időre szakadozik fel a felhőzet. Sokfelé számíthatunk kiadós mennyiségű (akár 30-50mm) esőre. Az északi szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Őszies, hűvös időnk lesz, a hőmérséklet az ország nagy részén mindössze 14 és 19 fok között alakul, ÉK-en azonban 20-25 fok várható. Hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Az OMSZ több déli és keleti megyére piros figyelmeztést adott ki a várható kiadós eső miatt.
 
Vasárnap folytatódik a borongós időjárás, kelet, északkelet felől újabb csapadéktömb érkezik. Estig többfelé várható újabb eső, záporeső, majd estétől nyugat felől csökken a felhőzet. Erős marad az északnyugati légmozgás. 16 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk délután.
 
Hétfő reggelig a legtöbb eső a Tiszántúlon eshet (50-75 mm között), de délen is több helyen hullhat 30-50 mm-nyi eső. A legkevesebb csapadék az Alpokalján valószínű (5-10mm). A hirtelen lehulló sok csapadék főleg a keleti folyóinknál okozhat jelentős vízszint-emelkedést.

Címkék: csapadék, borongós, borult, borús, eső
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?