Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jön az igazi strandidő!

Jön az igazi strandidő!

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. június 20. hétfő, 10:17 | Módosítva: több mint 2 éve

Országos hőség köszönt be a héten. Sok lesz a napsütés, igazi strandidő várható.
 
Kedden az ország nagy részén sok napsütés, kevés felhő várható. A Tiszántúlon ugyanakkor gomolyfelhős lesz az ég, és többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északi szél mérsékelt marad, csak a keleti országrészben kialakuló zivatarok környezetében lehet erős. Reggel 15 fok körül, délután 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front felettünk.
 
Szerdán ragyogó napsütésre számíthatunk, melyet csak kevés gomolyfelhő zavarhat. Elvétve lehet zápor, vagy zivatar. Melegszik a levegő: 30 fok körüli kánikula lesz. Néha megélénkül az északi légmozgás.
 
Csütörtökön országos hőségre van kilátás 30-33 fok körüli maximumokkal. Sokat süt majd a nap, frissítő záporra kicsi az esély. A szél északkeletire fordul, és mérsékelt marad.
 
Pénteken tikkasztó meleg valószínű 30-35 fokos hőmérséklettel. Továbbra is sok napsütés lehet, csapadék esetleg elvétve fordul elő. Marad az országos hőség.
 
Szombaton a nap első felében többórás napsütés várható, majd délután megnövekszik a gomolyfelhőzet. Elszórtan lehet zápor, zivatar. 30-31 fok körül alakul a csúcsérték.
 
Vasárnap gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. Délután hidegfront érkezhet, útját viharos szél jelezheti. Mérséklődik a rekkenő hőség.
 

Címkék: hőség, hőségnap, napsütés, nyár
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: