Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Felmelegedés

Felmelegedés

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. május 17. kedd, 10:35 | Módosítva: több mint 2 éve

Fokozatos melegedés kezdődik, a hétvégére visszatér a májusi meleg, akár 25-27 fok is lehet!
 
Szerdán a többórás napsütés mellett déltől - főleg a keleti országrészben - erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és keleten elszórt zápor is előfordul. Mérséklődik a szél és erősödik a nappali felmelegedés: délután már 15-20 fok közötti értékeket mérhetünk. Front nem lesz felettünk.
 
Csütörtökön napközben délnyugat felől változó vastagságú felhőzet sodródik fölénk. Elszórtan várható zápor, esetleg zivatar. A déli szél megélénkül. 20-21 fok köré melegszik délutánra a levegő.
 
Pénteken változóan felhős időre van kilátás, és továbbra is csak elszórtan fordul elő gyenge csapadék. Tovább emelkedik a hőmérséklet: kellemes, 20-25 fok közötti tavaszi meleg valószínű.
 
Szombaton a szikrázó napsütés mellett csak néha növekszik meg a gomolyfelhőzet. Elvétve fordul elő frissítő zápor. 24 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. 
 
Vasárnap estig sok napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. Estétől nyugat felől már megnövekedhet a felhőzet, és a Dunántúlon zápor, zivatar is előfordul. 22 és 27 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.
 

Címkék: melegedés, tavasz, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?