Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Záporos, zivataros hét

Záporos, zivataros hét

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. május 9. hétfő, 10:23 | Módosítva: több mint 2 éve

Egész héten változékony idő várható, szinte minden nap lehet zápor, zivatar, sőt csütörtökön és pénteken felhőszakadások is várhatók!
 
Kedden a kezdeti naposabb időt követően délnyugaton és északkeleten többfelé, a középső tájakon csak elszórtan várható zápor, zivatar. Délnyugaton este csendes eső is eshet. A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A tartósabban csapadékos délnyugaton csak 15 és 20, máshol 20 és 23 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható.
 
Szerdán napközben délnyugat felől egyre komorabb felhők érkeznek. Eleinte csak elszórtan, délutántól délnyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. 20-21 fok körüli értékeket mérhetünk délután.
 
Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Főleg a keleti tájakon felhőszakadások is lehetnek, néhol jégesővel. A délkeleti, majd a délnyugati szél többfelé lesz erős. 15 és 25 fok között várható a csúcshőmérséklet (a Tiszántúlon lesz a legmelegebb). 
 
Pénteken folytatódik a változékony idő: délelőtt csak kevés helyen, délután már sokfelé lehet újabb zápor, zivatar. Ismét lehet heves zivatar felhőszakadással. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás: 20 fok körül alakul a maximum.
 
Szombaton reggel csökken, délután újra erősen megnövekszik a felhőzet. Egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Felhőszakadás is előfordul. 20 fok valószínű délután.
 
Vasárnap szeles és borús időre van kilátás. Többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. 15 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.
 

Címkék: zápor, zivatar, felhők, tavasz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: