Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jövő héten jön a lehűlés!

Jövő héten jön a lehűlés!

Szerző: mikes | Publikálva: 2014. november 15. szombat, 13:39 | Módosítva: több mint másfél éve

Lassan véget ér a novemberi szokatlan enyheség. A jövő héten fokozatos, jelentős lehűlés várható.

Szerdáig még a nyugat felől érkező enyhe és nedves léghullámok határozzák meg időjárásunkat, de csütörtöktől átalakul az időjárási helyzet Közép-Európa felett, ami véget vet a napok óta tartó enyheségnek.

Vasárnap, hétfőn és kedden is borongós időnk lesz, többfelé esővel, záporral, egy-egy zivatarral. Szerdán északnyugat felől csökken a felhőzet és már hűvösebb levegő éri el hazánk térségét.

Csütörtöktől további hűvös levegő érkezik, fokozatosan tovább csökken a hőmérséklet: olyannyira, hogy néhol délután is csak +5, +6 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Ez pont megfelel a sokéves átlagnak. Egyre borultabb, tartósan ködös idő valószínű a hónap végére. 


Címkék: lehűlés, ősz, hideg
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!