Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Víz alá került Olaszország (videó)

Víz alá került Olaszország (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2014. november 6. csütörtök, 13:27 | Módosítva: több mint másfél éve

Százakat evakuáltak a heves áradások miatt a toszkán Carrara városából, ahol néhány óra leforgása alatt 180 milliméter eső hullott, megbénítva ezzel az egész várost.

Az egész Olaszországra kiterjedő csapadékhullámot egy Afrika felől érkező forró nedves léghullám okozta, mely viharokat és szűnni nem akaró zivatarokat idézett elő. A városban majd 200 önkéntes csatlakozott a tűzoltók és rendőrök alkotta védelmi erőkhöz. A kitelepített lakosokat a városi stadionban szállásolták el addig, amíg nem rendeződik a helyzet, ugyanis a magas víz rengeteg házat tett lakhatatlanná. Velencét sem kímélte az ítéletidő, a Szent Márk teret elöntötte a víz, így a turisták csak gumicsizmában tudnak közlekedni. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a városban megszólaltak a vészjelző szirénák is.


Címkék: video, eső, esőzés, extrém, áradás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!