Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Kilométeres füstfelhő gomolyog az Ontake vulkán felett (videó)

Kilométeres füstfelhő gomolyog az Ontake vulkán felett (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2014. szeptember 29. hétfő, 12:39 | Módosítva: több mint 2 éve

Továbbra is füstfelhő gomolyog a szombaton váratlanul kitört, Japán középső részén, Nagano prefektúrában fekvő Ontake tűzhányó felett.

A vulkán helyi idő szerint szombaton dél körül tört ki. A hegyen ekkor több száz hegymászó és turista tartózkodott. Többségüknek sikerült leereszkednie a hegyről, de a helyi jelentések szerint legalább harmincan életüket vesztették és negyven embert kellett kórházba szállítani. A tűzhányó jelenleg több kilométer magas hamuoszlopot lövell ki magából. A 3067 méter magas Ontake a japán fővárostól, Tokiótól mintegy 210 kilométerre nyugatra fekszik. A vulkán legutóbb 1979-ben tört ki, de akkor nem sérült meg senki.


Címkék: vulkán, video
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!