Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Áradás: a víz az úr Angliában (videó)

Áradás: a víz az úr Angliában (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2014. február 13. csütörtök, 14:38 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

Kezd katasztrofálissá válni az árvízhelyzet Nagy-Britanniában.
 
Özönvízszerű esőzéssel kísért hurrikánerejű vihar csapott le a szigetország nyugati területeire szerdán. Wales több megyéjében 170, az ír-tengerparti területeken 180 km/h-s széllökésekkel érkezett le a vihar.
 
A Temze folyó áradása miatt ezreket kellett evakuálni otthonaikból.
 
Az elárasztott Somerset –ben egy férfi különleges árvízvédelmi rendszert épített ki a víz által teljesen körbevett háza körül. Az épületet sáncrendszer veszi körül. Hiába azonban minden erőfeszítés, az erős szél és az újabb csapadék miatt napok múlva valószínűleg nekik is el kell hagyniuk a házat.
 
Az előrejelzések szerint a következő néhány napban egy havi átlagos mennyiségnek megfelelő csapadék hullik majd a már súlyos áradásokkal küzdő területekre. A brit meteorológia szerint két évszázada nem esett Angliában ennyi eső.


Címkék: video, áradás, árvíz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!