Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Kiszáradhat Willits (videó)

Kiszáradhat Willits (videó)

Szerző: Nori | Publikálva: 2014. február 7. péntek, 17:17 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

Willits egy kisváros Kalifornia északi részén, melyet erdő vesz körbe.

A várost korábban zöldellő hegyek övezték, de lassan minden száraz és barna lesz a környéken. Az elszáradt növények azonban csak tünetei a problémának. Willits városban 100 napja egy csepp eső sem esett.

A város víztározója majdnem üres. A kormányzó vészhelyzetet hirdetett, mivel a környéken több település is hasonló problémával küzd. Az ötezer lelkes városban korlátozták a vízhasználatot, tilos többek között a pázsit öntözése és az autómosás. Néhány étteremben papírtányérokat használnak, hogy spóroljanak a vízzel. Más helyeken csak külön kérésre szolgálnak fel ivóvizet.

Willits vezetői versenyt futnak az idővel, hogy új felszín alatti víztározókat építsenek ki. Azonban ha a következő időszakban nem esik eső, a segítség már túl későn jöhet, az ismert történelem legnagyobb szárazsága ellen.


Címkék: video, szárazság, USA, aszály
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!