Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A fehér karácsony esélye (2. rész)

A fehér karácsony esélye (2. rész)

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. december 18. szerda, 07:54 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

A legfrissebb adatok szerint idén kicsi az esély a fehér karácsonyra.

Előző, fehér karácsony esélyeit feszegető cikkünkben megfelelően jeleztük előre, hogy december első felében anticiklon alakíthatja hazánk időjárását, és napokig kitarthat a hideg légpárnás, szürke, párás időjárás. 

Nos, ebben az időjárási helyzetben nem várható a következő egy hétben sem változás, igaz átmenetileg kisebb felszakadozások lehetnek, illetve a magas hegyeinkben várható napsütés.

A legvalószínűbb folytatás szerint a borult, párás, helyenként tartósan ködös időjárás szenteste napjáig biztosan kitart, de valószínű, hogy a karácsony nagy részének időjárását is meghatározhatja. 

Havazás tehát nem alakul ki karácsonyig, vagy szenteste napján, de ködfelhőzetből bárhol kialakulhat zúzmara, hószállingózás, mely valamennyire fehérré varázsolhatja a tájat, így ilyen értelemben akár fehér is lehet a karácsony.

A Köpönyeg csapata kellemes készülődést és boldog karácsonyt kíván valamennyi olvasójának!


Címkék: előrejelzés, karácsony, köd, pára, borús
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!