Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Mindenszentek időjárása

Mindenszentek időjárása

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. október 30. szerda, 12:36 | Módosítva: több mint 2 és fél éve

Szombat délutánig érdemes tervezni temető-látogatást.

November 1-je, péntek a Mindenszentek ünnepe, november 2-a, szombat pedig a halottak napja a keresztény világban. A legtöbben ilyenkor látogatják meg a temetőket, elhunyt szeretteiknek virágot visznek, gyertyát gyújtanak. Vannak, akik otthonukban emlékeznek az elmúltakra.

Idén szombat délutánig érdemes betervezni a temető-látogatást, hiszen szombat délutántól esőfelhők érkezhetnek.

Pénteken, Mindenszentek napján nem kell még esőtől tartanunk. Változóan felhős, párás, nyugodt időre számíthatunk. A délies szél is gyenge marad. Kellemes őszi idő várható, 15 fok körüli hőmérséklettel délután.

Szombaton reggel sokfelé válhat párássá a levegő, sűrű ködfoltok is képződhetnek. Napközben nyugat, északnyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek fölénk. Eleinte csak elszórtan, délutántól, estétől aztán egyre többfelé várható eső. Vasárnap borongós, esős, szeles időre van kilátás.


Címkék: ősz, borongós, eső, felhő, felhők
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!