Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Hőség, erdőtüzek (videó)

Hőség, erdőtüzek (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. augusztus 7. szerda, 12:01 | Módosítva: több mint 3 éve

Boszniában és az Egyesült Államokban is erdőtüzek tombolnak.

Már a lakóházakat is fenyegeti a gyorsan terjedő tűz a kaliforniai Cleveland National Forest területén. Több száz lakást kellett kiüríteni az Elsinore tó partján, ahol a hőmérséklet kedden elérte a 38 fokot. 1200 hektárnyi területen ég a bozótos a dél-kaliforniai nemzeti parkban, ahol 265 tűzoltó küzd a lángokkal, az oltási munkálatokban 5 helikopter és repülőgép is részt vesz.

Nemzetközi segítséget kért Bosznia-Hercegovina hétfőn az országban egy hete pusztító erdőtüzek megfékezéséhez. Bosznia légi oltásra alkalmas eszközöket kért az Európai Uniótól. Jelenleg a hadsereg helikopterei vesznek részt az oltásban, de ez nem elég a tűz megfékezéséhez. Az oltást nehezíti, hogy Boszniában 10 napja hőségriadó van érvényben. Az elmúlt másfél hétben a csúcshőmérséklet minden nap meghaladta a 40 fokot.


Címkék: tűz, video, hőség
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!