Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Katasztrófát okoz az áradás (videó)

Katasztrófát okoz az áradás (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. június 4. kedd, 16:30 | Módosítva: több mint 3 éve

Németország keleti és déli területein továbbra is tart az áradás.

500 éve nem volt ilyen magas a folyók vízállása az országban. Az utóbbi napok súlyos időjárásának eddig legalább nyolc halálos áldozata van és nyolc embert eltűntnek nyilvánítottak Németországban, Ausztriában, Svájcban és Csehországban.

Kedd délelőttre várják a Moldva tetőzését Prágában. A folyó vízhozama reggel 3200-3300 köbméter volt óránként, a mobil gátak 3700 köbméteres vízhozamig állhatnak ellen. A közlekedés is akadozik a fővárosban. A metróállomások harmada le van zárva és víz által elöntött déli városrészek tömegközlekedési eszközökkel továbbra is megközelíthetetlenek. A prágai állatkert lakóinak is el kellett elhagynia az otthonát Csehországban, az áradások miatt, országszerte pedig több mint hétezer embert kellett evakuálni.

 

 

 


Címkék: video, árvíz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!