Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Földrengés rázta meg az országot

Földrengés rázta meg az országot

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. április 23. kedd, 04:37 | Módosítva: több mint 3 éve

2013. április 23-án éjjel, helyi idő szerint 00:28-kor földrengés keletkezett Heves megyében, Erdőtelek közelében. A rengés 4,7-es volt.

A rengés sekély mélységben (10 km) pattant ki, magnitúdója az automatikus rendszer meghatározása szerint 4,7 volt a Richter skálán. A földmozgást több településen (Heves, Tenk, Erdőtelek, de még Budapesten is) a lakosság is érzékelte. A rengés után az epicentrum környékén többen a szabadba menekültek . Kisebb károkról is érkezett bejelentés. A rengés méretéből ítélve mérsékelt károk (pl. kisebb-nagyobb vakolatrepedések, kémények ledőlése) valószínűsíthetők.

Utoljára 2013. február 16-án volt egy érezhető, 3,5 magnitúdójú rengés ugyanezen a környéken.

A tapasztalatok szerint a földrengések után kisebb utórengések fordulhatnak elő, melyek nagysága fokozatosan csökkenn és egyre ritkábbak is. Ezek közül azonban néhány elérheti az érezhetőséget - írja a földrengés.hu


Címkék: földrengés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!