Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. március 21. csütörtök, 19:08 | Módosítva: több mint 3 és fél éve

Kép: Szilvi35 olvasónk észleléseKép: Szilvi35 olvasónk észleléseSajnos még mindig nem akar eljönni a tavasz. Hétvégén borongós, szeles, hideg időre van kilátás, és a jövő hét kezdete sem kecsegtet semmilyen jóval.

Szombaton jellemzően borult lesz az égkép. Jelentéktelen mennyiségű csapadék az ország középső területein hullhat. A főszerep azonban ismét a szélé lesz: élénk lesz a légmozgás, melyet erős széllökések tarkítanak. A minimum hőmérsékletek -2 - -5 fokig süllyednek, a maximumok pedig 2-7 fok körül alakulnak.

A hétvége második napján folytatódik a borongós idő és a lehűlés. A hajnali óráktól nyugat felől ismét egy csapadékzóna lép az országba, viszont nem vonul át a teljes országon, leginkább a Tisza vonaláig hoz néhány cm havat. A szél továbbra is élénk marad, ami a havas tájakon hófúvásokat alakíthat ki. A legalacsonyabb hőmérsékletek -4 - -7 fok között, a legmagasabbak pedig 1-3 fok között alakulnak.

Hétfőtől havazás és még hidegebb idő várható, jelentős melegedés még a hét közepéig sem látszik.


Címkék: hétvége, borongós, hideg, szél, eső
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!