Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Meddig még?

Meddig még?

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. április 13. szerda, 08:09 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

csütörtök délutánig viharos!!!csütörtök délutánig viharos!!!
Az előrejelzéseknek megfelelően viharos széllel, néhol zivatarral megérkezett a hidegfront. De meddig tart még a bolond idő?

Ma átmenetileg mindenhol csökken a felhőzet és előbújik a nap. A megnövekvő felhőzetből elszórtan várható zápor, a hegyekben hózápor. Egy-egy hevesebb zápor is előfordulhat graupel-lel (jégdara), sőt a záporokat ma is kísérheti dörgés, villámlás. Az északnyugati szél az északkeleti, keleti megyék kivételével sokfelé lesz viharos (60-90km/h)! Estefelé ugyan mérséklődhet a légmozgás, de még ekkor is erős lökések (30-60km/h) várhatók. Mivel kevés csapadék esett tegnap, ezért ismét lehetnek porviharok!!!

Mikor lesz már vége?

Holnap észak felől újabb felhők érkeznek és szórványosan várható eső, zápor, miközben az északnyugati szél újra viharossá (ismét lehetnek 80-90km/h körüli széllökések) fokozódik, de már csak átmenetileg, hiszen a délutáni óráktól jelentősen mérséklődhet a légmozgás.

Péntektől gyenge, vagy mérsékelt északkeleti szélre van kilátás, és napról-napra erősödhet a nappali felmelegedés, jövő hétre visszatérhet a kellemes tavaszi idő, sok-sok napsütéssel...


Címkék: szél, hidegfront, hideg, zápor, zivatar, csapadék
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!