Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Brutális szmog Kínában (videó)

Brutális szmog Kínában (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. január 30. szerda, 11:20 | Módosítva: több mint 3 és fél éve

Ismét támad a szmog Kínában, 1,3 millió négyzetkilométernyi területet terített be homályos, szürke felhő szerda reggelre.

Az amerikai külképviselet mérési eredményei alapján a PM2,5 mutató az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által meghatározott egészségügyi határértéknek helyenként közel a 17-szerese volt.

A környezetvédelmi minisztérium Peking, Tiencsin, Sicsiacsuang és Csinan várost a „komoly levegőszennyezettségű” kategóriába sorolta, de Vuhant és Csengtut is kiemelték. 

A szmog a közlekedésben is fennakadásokat okozott. A helyenként 50 méterre csökkent látótávolság miatt több baleset is történt az utakon, Hupej tartományban le kellett zárni egy autópályát, miután három autó rohant egymásba. Pekingben 50 légi járatot töröltek, Honan tartomány székhelyén, Csengcsouban 400 járat nem, vagy csak késve indult el.


Címkék: szmog, video
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!