Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Havazás okoz bonyodalmakat a Közel-Keleten (videó)

Havazás okoz bonyodalmakat a Közel-Keleten (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. január 10. csütörtök, 09:22 | Módosítva: több mint 3 és fél éve

fotó: reutersfotó: reutersSzokatlanul hideg tél köszöntött be a Közel-Keleten, a heves esőzések Palesztinában és Libanonban áradásokat okoztak, Jordániában 30 centis hó esett és Szíriában és Törökországban is havazott.

Jordániában a napokig tartó havazás miatt iskolákat zártak be, számos autó akadt el az utakon, és akadozik a légi közlekedés is. A havazás több kisebb települést vágott el a külvilágtól.

Szíriában is fennakadásokat okoz a havazás. A heves esőzések Izraelben és a vele szomszédos Jordániában is gondot okoztak. A jordániai fővárosban, Ammánban szerdán esni kezdett a hó, jelenleg 30 centiméteres hótakaró borítja a területet.

A Közel-Keleten szokatlan jelenség felkészületlenül érte a hatóságokat, és megbénította a közlekedést. A havazást megelőzően több helyen özönvízszerű esőzések voltak, amelyek országszerte áradásokat okoztak.


Címkék: video, hózápor, , hóhelyzet, havazás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!