Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Brutális erdőtüzek pusztítanak Ausztráliában (videó)

Brutális erdőtüzek pusztítanak Ausztráliában (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. január 5. szombat, 12:39 | Módosítva: több mint 3 és fél éve

Több államban lángra lobbantak az erdők Ausztráliában pénteken.  A tűz megfékezését nagy mértékben nehezíti a perzselő forróság, a kora délutáni hőmérséklet helyenként ugyanis eléri a 42 °C-ot.

Tasmaniában több tucat ház vált a lángok martalékává, Dunalley-ben 65 ház égett le és legalább egy ember életét veszette.

A rekord meleg és az erős szél miatt a tűz gyorsan terjed. Ausztrália déli részén a legsúlyosabb a helyzet, Finniss, Currency Creek és Adelaide városokban a tűz már a lakóházakat fenyegeti. Új-Dél-Wales északi partján több tucat tűzoltó küzd a lángokkal.

Az erdőtüzek gyakoriak Ausztráliában ebben az időszakban, 2009 februárjában Victoria államban 179 ember vesztette életét és több mint 2 ezer otthon semmisült meg a pusztító tűzben.


Címkék: video, tűz, hőség, nyár
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!