Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Ragyogó idő jön!

Ragyogó idő jön!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. március 28. hétfő, 07:53 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

sok helyen bokorra vágva pompázik...sok helyen bokorra vágva pompázik...A mai nap az utolsó ilyen borongós a héten, holnaptól túlnyomóan napos időre van kilátás! Nem csak a fűzfák fognak zöldellni...

Ma még erősen felhős lesz az ég, délelőtt inkább északkeleten, napközben a déli és a délkeleti megyékben számíthatunk újabb esőre, záporra. Délutántól-estétől észak, északnyugat felől jelentősebben csökken a felhőzet, és éjszaka északon már derült lehet az ég.

És ezután következik az, amire már mindenki nagyon várt: hiszen holnaptól - a legfrissebb számítások szerint - napokon át sok-sok napsütés várható. Inkább csak pénteken és szombaton lehet némi felhő az égen, és ekkor kisebb zápor is előfordulhat. Egyébként a kellemes tavaszi napsütés lesz főszerepben, melynek hatására fokozatosan erősödhet a nappali felmelegedés - a hétvégén már 20 fok körüli értékek is lehetnek!

A tegnapi és a mai eső utáni szép napsütéses időben várhatóan gyorsan zöldbe borul a táj, sőt előbb sárgába: az aranyeső egyre több helyen hívja fel magára a figyelmet gyönyörű sárga szirmaival. Az ibolya után a nárcisz, az írisz és lassan a tulipán is igazi bizonyítékként szolgál: itt az igazi tavasz!


Címkék: napsütés, március, melegedés, tavasz, zápor
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok a világban

Meteorológiai szélsőségekről szóló cikksorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, amiben a világ rekordokról olvashatsz. Az előző cikkekben (1, 2) is voltak jócskán meglepő adatok, hát még a most következőben!

Lexikon: Októberi népi megfigyelések

Az október, Mindszent hava ha zivataros, hideg és szeles lesz a tél. Jönnek az októberi népi megfigyelések:


Játssz, és nyerj iPhone 7-et!
a Köpönyeg 10. szülinapja alkalmából!