Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Milyen időre számíthatunk Szilveszterkor?

Milyen időre számíthatunk Szilveszterkor?

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 28. péntek, 11:33 | Módosítva: több mint 3 és fél éve

Kép: www.kalvaria-raczhotel.huKép: www.kalvaria-raczhotel.huHétfőn unalmas, szürke és az átlaghoz képes melegebb idővel búcsúztatjuk az óévet.

Az év utolsó napján hazánk felett anticiklonális hatások érvényesülnek majd, nagy havazásra, esőre és markáns időjárásváltozásra nincs kilátás. Országszerte nagyrészt borult, párás időre számíthatunk. A nap csak kis időre bukkanhat elő, kivéve az észak-északkeleti régiót, ahol a felhőzet egész nap vastag marad. Hajnalban és az éjszakai órákban még néhol képződhet köd. Csapadék csak elszórtan és kis mennyiségben fordulhat elő, jelentős csapadék nem érkezik országunkba. A hőmérséklet minimuma általában -3 fok körül, a Tiszántúlon pedig -5 fok körül alakul, a hőmérő higanyszála pedig 3-4 fokig szökken majd. Ennél kissé melegebb jellemzően az Észak-Dunántúl térségében lehet. A szél gyenge marad, semmilyen fronthatással nem kell számolnunk.

Tehát enyhe és eseménytelen időjárással köszönünk el a 2012-es évtől.


Címkék: anticiklon, borongós, szilveszter, enyhe
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!