Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Karácsonyi tornádók (videó)!

Karácsonyi tornádók (videó)!

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. december 27. csütörtök, 12:34 | Módosítva: több mint 3 és fél éve

Már hat halálos áldozata van az Egyesült Államok középső részén tomboló heves téli viharoknak. Az elmúlt napokban több mint 600 repülőjáratot töröltek az északkelet felé mozgó vihar miatt, mely jelentős anyagi károkat okozott több államban.

Több mint 100 ezer otthon maradt áram nélkül karácsonykor az Egyesült Államok középső területén a heves viharok miatt.  Texasban, Louisianában, Mississippiben és Alabamábban harmincnégy tornádót észleltek az elmúlt napokban. Texasban és Louisianában fákat csavart és házakat rongáltak meg az erős széllökések.

A téli vihar eddig legalább hat halálos áldozatot követelt. Négyen haltak meg a hótól és ónos esőtől jégpályává vált utakon. Texasban egy kidőlő fa ütötte agyon egy teherautó sofőrjét, Louisianában pedig egy házra dőlő fa végzett egy lakóval.


Címkék: tornádó, karácsony, zivatar, vihar, video
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!