Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: hidegfront jellegű tünetek

Orvosmeteorológia: hidegfront jellegű tünetek

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 2. vasárnap, 16:34 | Módosítva: több mint 3 és fél éve

Kép: www.hastanc.network.huKép: www.hastanc.network.hu
Hazánk felett erős fronthatás nincs, de a gyenge hidegfront jellegű idő az erősen frontérzékenyeknél tüneteket válthat ki.

Ezek között a gyakran emlegetett fejfájás a leggyakoribb, mely több típusú is lehet: migrénes jellegű, halántékon, illetve tarkón jelentkező. A fájdalom csökkentéséről szóló cikkünkben olvashattok arról, hogy milyen módokon lehet kezelni ezt a tünetet gyógyszerek nélkül.

Mozgásszervi panaszok is felléphetnek, főleg reumás jellegű fájdalmak jelentkezhetnek a napokban. Aki szabadtéren sportol, fordítson különös figyelmet a nyújtásra és a megfelelő mennyiségű bemelegítésre, mert hidegben nagyobb az ízületek sérülésének esélye.

A szeles területeken hidegebbnek érezzük majd a levegőt, nyugtalanság, ingerlékenység léphet fel. Érdemes melegen öltözködnünk, hiszen a napokban nagyon könnyen megfázhatunk. A közlekedésben résztvevők legyenek különös figyelemmel egymásra, hiszen a csúszós utakon megnő a féktávolság.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fronthatás, fejfájás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!