Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Sárlavina sodorta el az embereket Panamában

Sárlavina sodorta el az embereket Panamában

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. november 28. szerda, 15:17 | Módosítva: több mint 3 és fél éve

Több halálos áldozat és rendkívüli állapot Panamában a napok óta tartó esőzések miatt.

Panamában több halálos áldozatot is követeltek a napokig tartó özönvízszerű esőzések nyomán kialakul áradások. A Vöröskereszt két munkatársát elsodorta a sárlavina, Capira megyében pedig egy apa és fia lett a rendkívüli idő áldozata, amikor házuk alatt megcsúszott a talaj és elöntötte őket a sár.

Az esőzések több száz ember otthonát semmisítették meg - elsősorban az egyszerűbb, szegényebb területeken. Az államfő három zónában - La Chorrera, Capira és Colón – hirdetett ki rendkívüli állapotot. Colonban 800 ház került víz alá, és legalább három ember vesztette életét. Colon és Panama között összeomlott egy autópálya, a Vöröskereszt munkatársai fémdetektorral kutatnak az áldozatok után. Colon közelében egy teljes falu semmisült meg a földcsuszamlás következtében.

 


Címkék: eső, sárlavina, katasztrófa, földcsuszamlás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!