Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Ekkora pusztítást csinált Sandy (videó)

Ekkora pusztítást csinált Sandy (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. október 31. szerda, 08:59 | Módosítva: több mint 3 és fél éve

így haladt...így haladt...Minimum húszmilliárd dolláros kárt okozott az Egyesült Államokban a Sandy hurrikán, és a legfrissebb hírek szerint 17 halálos áldozatot is követelt.

A New York-i Staten Islanden egy 36 méter hosszú tankerhajót vetett partra a hurrikán.  A vihar miatt kedden is zárva tartottak a hivatalok, az iskolák és a New York-i metróállomások is – a városban összesen hét metróalagutat öntött el a víz éjszaka.  Az illetékesek szerint hetekig is eltarthat a vezetékhálózat helyreállítása három New York-i megyében, így az itt lakók akár hetekig áram nélkül maradhatnak.

Queensben, a Rockaway Boulvardon hajnal óta lángol a tűz, nyolcvan elárasztott lakás gyulladt ki. A Breezy Point-i háztömb oltását a hurrikánkísérő vihardagály is nehezíti.


Címkék: hurrikán, video, vihar
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!