Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Köpönyeg, OMSZ, új meteorológiai törvény

Köpönyeg, OMSZ, új meteorológiai törvény

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. október 26. péntek, 16:35 | Módosítva: több mint 3 és fél éve

Köpönyeg.huKöpönyeg.huA Köpönyeg csapata üdvözöl minden szakmaiságot szolgáló jogszabály-alkotást.

A napokban a sajtóból jutott tudomásunkra, hogy hamarosan elfogadásra kerül a meteorológiai törvény, mely végre rendezi az állami- és a magánszolgáltatók viszonyát. A törvény tervezetét ugyan még nem ismerjük, de örülünk neki, amennyiben a szakmai közösséget támogatja.

Mi a Köpönyeg.hu csapataként a kérdésben a meteorológusok oldalán állunk, a jövőben is fenntartani kívánjuk hobbi, illetve amatőr meteorológiai tevékenységünket, továbbra sem az OMSZ céljai és feladatai ellen, hanem azok mellett.

Miután előrejelzéseink nem az OMSZ adataira épülnek, és az OMSZ közérdekű adatain kívül más információt nem használunk fel tőlük tevékenységünk során, nem építünk mérőállomás-hálózatot, és nem értékesítjük tovább hobbi szinten elkészített időjárás-előrejelzéseinket (annak ellenére, hogy foglalkoztatunk meteorológust); ezentúl is a jogszabályoknak megfelelve, és az OMSZ szerepét tiszteletben tartva szeretnénk az időjárás iránt érdeklődők igényeinek megfelelni.


Címkék: Országos Meteorológiai Szolgálat, média, tudomány
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!