Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Kertek alatt a hidegfront!

Kertek alatt a hidegfront!

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. október 7. vasárnap, 14:13 | Módosítva: több mint 4 éve

Rippel Erik képe...Rippel Erik képe...Viharos széllel és zivatarokkal kísért hidegfront érkezik. A fővárost 17 és 18 óra között érheti el.

Északnyugat felől markáns hidegfront éri el hazánk térségét, melynek hatására egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Főleg a déli, délnyugati tájakon erősen viharos széllel (90-110 km/h) kísért heves zivatarok alakulhatnak ki.

A front menetrendje a következő lehet: 15 óra körül Sopront, 16 óra körül Győrt és a Balaton északi részét, 17 és 18 óra között a főváros térségét, a Tisza vonalát 19 és 20 óra között érheti el a front. Az Európai Viharjelzők (ESTOFEX) 1-es fokozatú riasztást adtak ki hazánk térségére, jégesőre és akár tornádóra figyelmeztetnek. Zivataroktól függetlenül estétől viharos szélre van kilátás. Holnap már jóval hűvösebb lesz.


Címkék:
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!