Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Hidegfront érezteti hatását

Hidegfront érezteti hatását

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2012. szeptember 6. csütörtök, 08:56 | Módosítva: több mint 4 éve

Megszűnik a fülledtségMegszűnik a fülledtségEgy hidegfront érte el hazánk térségét, mely előtt tegnap több helyen bedörrent az ég, mára csökken a fülledtség.

Tegnap több helyen lehetett hallani égzengést, bár kevés helyen tapasztalhatták meg az égi áldást, amire oly nagy szükség lenne. Főként a hegyvidékek környezetében alakult ki az északi tájakon zivatar, de a déli tájakon is esett egy kevés.

Jelenleg a keleti tájakon figyelhető meg záporos csapadék, de északketen égzengés is társul hozzá.

Ma már robog is tovább a hidegfront, a délelőtt folyamán még a keleti tájakon várható csapadéktevékenység. A nap folyamán mindenütt kiderül az ég és napsütésre is számítani lehet, a szél viharos marad, csak holnap mérséklődik.

A hidegfront elvonulása után hűvösebb levegő áramlik hazánk területére, ma és holnap is több fokkal alacsonyabb maximum hőmérsékleti értékek várhatóak, mint az elmúlt napokban, de legalább a héten tapasztalt fülledt levegőt felfrissíti.


Címkék: zápor, zivatar, hidegfront
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!