Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jön a monszun...

Jön a monszun...

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. július 20. péntek, 06:39 | Módosítva: több mint 4 éve

Melegedés, esők...Melegedés, esők...Változékonnyá válik időjárásunk, borongós, északon már-már őszies hétvégénk lehet!

A hétvégén egy hullámzó frontrendszer hatására elromlik az idő. Szombaton eleinte csak északon, északnyugaton, majd estétől már az ország más tájain is számíthatunk esőre, záporra. A tartósan borongós, csapadékos északnyugati tájakon mindössze 16 fok körül alakulhat a maximális hőmérséklet. Erős lesz az északnyugati szél, mely tovább rontja majd a hőérzetünket.

Vasárnapra szerte az országban visszaesik a hőmérséklet, ekkor már főleg a déli és a keleti területeken alakul ki csapadék. 20 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Hétfőn átmeneti szünet lehet, majd kedden - egy sekély ciklon hatására - délnyugat felől egyre többfelé várható intenzív eső, felhőszakadás, majd szerdán további heves csapadékhullás lehet. Eközben a hőmérséklet fokozatosan emelkedik - visszatérhet a kánikula. Szinte trópusi idő alakulhat ki...


Címkék: zápor, vihar, zivatar, felhőszakadás, csapadék
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!