Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Pénteken hidegfront, változatos hétvége...

Pénteken hidegfront, változatos hétvége...

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2012. május 31. csütörtök, 08:28 | Módosítva: több mint 4 éve

Változatos hétvége...Változatos hétvége...Pénteken hidegfront, szombaton a leghűvösebb, vasárnap melegebb. Röviden ez várható a hétvégén, de lássuk részleteiben.

Területi átlagban délen és keleten várható a legtöbb csapadék, mely nagyobb része pénteken valószínű.

Pénteken egy hidegfront éri el hazánkat, a nap első felében főként borult lesz az égbolt. Az É-i, ÉNy-i szél megerősödik, néhol viharossá válhat, több helyen várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. A délután folyamán nyugat felől felszakadozhat a felhőzet és kisüthet a nap.

Szombaton lesz a leghűvösebb, a maximumok csak 20°C körül alakulnak. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A Ny-i szél továbbra is élénk marad.

Vasárnap a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés is valószínű. Helyenként csapadék is várható, viszont napközben már magasabbra szökik a hőmérő higanyszála. A D-i, DNy-i szél megélénkül.


Címkék: hidegfront, melegfront, eső, zápor, zivatar
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!