Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » 65 éves rekord dőlt meg!

65 éves rekord dőlt meg!

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. április 28. szombat, 14:08 | Módosítva: több mint 4 éve

rekordmelegrekordmelegMegdőlt az 1947-es rekord. Itt a hőség!

Friss: Az OMSZ tájékoztatása szerint Körösszakálon 31,3°C-ot mértek, így több mint 1 fokkal megdőlt az 1947-ben Pécsett jegyzett hőmérsékleti rekord. Budapesten 2 fokkal dőlt meg a korábbi rekord (28,3°C), melyet 1992-ben észleltek.

Korábban: az OMSZ mérőhálózata alapján Nyíregyházán hivatalosan is 30 fokos kánikulát regisztráltak. Azaz hivatalosan is megdőlt a rekord.

Még korábban: Észlelőink az ország több pontjáról (így Debrecenből, Ceglédről és Gárdonyból) 30 fokos értékeket észlelnek, így hát nagy valószínűséggel már most megdőlt a 65 éves melegrekord. Akkor 29.9 fokot mértek Pécsett.

Holnap is megdőlhet a szintén 29.9 fokos 2003-as kisvárdai szélsőérték, hiszen továbbra is ragyogóan napos időre számíthatunk. 27 és 31 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.


Címkék: megfigyelések, melegrekord, melegfront, kánikula
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!