Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Berobban a tavasz!

Berobban a tavasz!

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. február 29. szerda, 16:29 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

hamarosan...hamarosan...Itt a március, itt a tavasz. A hóviharokkal teli február után 15-20 fokokkal robban be az idei tavasz!

Elzárt települések, járhatatlan utak, didergő emberek. Igen hideg februáron vagyunk túl, így nem meglepő, hogy szinte mindenki nagyon várja már a tavaszt - főleg a keddi ijesztő látványhavazás után. Bár még mindig nincsen itt az igazi, tartós tavaszi idő (hisz a jövő héten újra hűvösebb, esősebb idő valószínű), a következő napokban már márciust írunk, és az időjárás tartja is ehhez magát. Nézzük a részleteket:

Csütörtökön végre a szél sem fogja "levinni" a fejünket, a hőmérséklet pedig 7 és 17 fok közé emelkedik. Mi ez ha nem igazi tavaszi hőmérséklet! Este ugyan megnövekszik a felhőzet, de kisebb eső csak késő este lehetséges.

Pénteken ragyogó napsütésre számíthatunk, igaz ekkor ismét megerősödik az ÉNy-i szél. Nyugaton már akár 20 fokot is mérhetünk, azaz már egy rövidujjúban is kint lehetünk.

A hétvégén is sokat süthet a nap, igaz csökken kissé a hőmérséklet, még így is nagyon szép kora tavaszi időre van kilátás. Használjuk ki a jóidőt, töltsük fel szervezetünk D-vitamin készletét, bátran mozduljunk ki a szabadba, kiránduljunk, sétáljunk nagyokat!


Címkék: március, tavasz, tavaszias, kirándulás, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: Júniusi népi megfigyelések

Talán Medárd napja a legfontosabb, de íme a többi népi meteorológiai megfigyelésekről híressé vált nap: