Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Közeleg a tavasz - jövő héten néhol 15 fok!

Közeleg a tavasz - jövő héten néhol 15 fok!

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. február 18. szombat, 09:06 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

let the sunshinelet the sunshineA következő napokban fokozatosan melegedhet a levegő. Ébredj napfény - avagy mikor jön a tavasz:

25 perccel ezelőtt feltettük a kérdést a Facebook oldalunkon: Várjátok a tavaszt? Rá 25 percre kaptunk cserébe 470 like-ot és 110 választ.

Persze mondani sem kell, hogy a hozzászólások nagy része ilyen volt: "alap, ki nem várja", vagy ilyen: "
Illatos virágok, madárcsicsergés, napsütés....én már nagyon-nagyon!!:))))"

Nos, jó hírünk van a tavaszvárok számára, ugyanis a következő napokban ÉNy-ira, majd Ny-ira vált hazánk felett az áramlás, mellyel már nem sarkvidéki hideg, hanem enyhe óceáni eredetű levegő érkezik hazánk térségébe.

Ennek pedig az lesz a következménye, hogy napról napra emelkedik a hőmérséklet. Már ma például a nyugati határainknál +10, +11 fok is lehet. Ez pedig már március közepének megfelelő hőmérséklet.

A jövő hét elején - igaz még lehetnek kemény hajnali fagyok - már többórás napsütés is lehet.

A hét második fele pedig borongósabb, de még enyhébb időt ígér, megszűnhetnek átmenetileg az éjszakai fagyok, nappal pedig már átlagosan is 10 fok körüli értékeket (néhol 15 fok is lehet) mérhetünk.

Lassan, de biztosan közeleg hát a tavasz, kezdődik az olvadás, és ha még van erőnk a sok hólapátolás után énekelni, hát hangoljunk a tavaszra:)

 


Címkék: tél, tavasz, napsütés, olvadás, sokéves, hőmérséklet
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!