Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Hóvihar - hófúvások (élő - 18:50)

Hóvihar - hófúvások (élő - 18:50)

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. február 14. kedd, 12:11 | Módosítva: több mint 6 éve

Egyre több a lezárt út, tombol a szélvihar!:

02.06. csütörtök (18:50) - Keresztbe fordult kamion

Az úton keresztbe fordult kamion miatt torlódik a forgalom a 62-es főút 3-as kilométerénél, Dunaújváros határában. Komoly hófúvás van a térségben.

02.06. csütörtök (16:00) - Késnek a vonatok is

A Vác-Balassagyarmat vasútvonalon 30-45 perces késéssel közlekednek a vonatok egy hóakadály miatt.

02.16. csütörtök (13:15) - Újabb utak lezárva Fejér megyében

Pest megyében csak egy út maradt járhatatlan: Zsámbékról a Komárom-Esztergom megyei Mányba egyelőre személyautóval sem lehet eljutni. Fejér megyében járhatatlanná vált a Sárosd és Sárkeresztúr közötti 6209-es út, a 6208-as út Perkáta és Adony között, a Sárbogárd és Mezőfalva közötti 6219-es összekötőút, továbbá a 1104-es út Bicske és Mány között. A térségben már húsznál több út nehezen járható.

havas utakhavas utak02.16. csütörtök (11:40) - Járhatatlan utak Tolnában

Nagyszokoly és Iregszemcse között mintegy harminc elakadt gépkocsit siófoki és tamási tűzoltók szabadítottak ki a hó fogságából, az útszakaszt a rendőrség lezárta. Szintén járhatatlan a 6-os utat Faddal összekötő út, valamint a 6233-as útnak az Alsótengelic felé vezető szakasza.

02.16. csütörtök (11:20) - Még több lezárt út

Hóátfúvások és jegesedés miatt Bács-Kiskun megyében lezárták az 55-ös számú főút Baja és Csávoly közötti szakaszát, az 51-es számú főutat Dunavecse és Szalkszentmárton között, valamint az 5412-es utat Borota és Csávoly között, s az 5205-ös számú utat Tass és Kunszentmiklós között. A lezárást a balesetveszélyes jegesedés és a hóátfúvás indokolja, esetenként 30-40 centiméternyi havat hordott fel az útra a szél. 

MTIMTI02.16. csütörtök (11:11) - Nehéz a közlekedés

A viharos erejű szél okozta hóátfúvások miatt lezárták a Zámolyt Székesfehérvárral összekötő 8123-as, az Alcsútdoboz és Etyek közötti 8106-os, valamint a Bicske és Csákvár közötti 8126-os utat Fejér megyében. 

Tucatnyinál több autó szenvedett balesetet az M7-es autópálya Balaton felé vezető sávjában, Székesfehérvárnál csütörtökön az erős széllökések és a helyenkénti hóátfúvások miatt

Az erős hóátfúvás miatt rendkívül balesetveszélyessé vált az M6-os autópálya Pécs felé vezető, három kilométeres szakasza a 77-es kilométertől, Baracs község térségében. (MTI)

02.16. csütörtök (09:30) - Szeles utóhatás

A mai nap folyamán nem a csapadék okozhat nehézséget, inkább az erős É-ÉNY-i szél keseríti meg az életünket. Szórványosan várható hózápor, Hét személygépkocsi és egy kamion ütközött (mti)Hét személygépkocsi és egy kamion ütközött (mti)a szél erős marad a nap nagy részében, helyenként viharos lökésekkel kísérve. A hóval borított tájakon átfúvásokra kell számítani, sok helyen csúszik az út ott, ahol a megolvadt hó az éjszaka folyamán megfagyott, és még nem engedett meg újra. Óvatosan közlekedjünk, főként a szélre és a jégre figyeljünk!

02.15. szerda (18:31) - Hózivatarok

Siófok, Mezőszilas, Szabadhídvég, Nagyszokoly térségéból is villámlást, dörgést és intenzív havazást jelentenek észlelőink.

02.15. szerda (18:15) - Hófúvások, lezárt utak

A 65-ös út öt kilométeres szakaszán, Tamási és Szakály között, valamint a 6533-as úton, Zomba és Bonyhád között, két kilométeren van érvényben félpályás útlezárás - hófúvás miatt.

02.15. szerda (17:53) - 70 km/h-s lökések

hóhelyzethóhelyzet

Erősödik a szél: Győrben és a Bakonyban már 70-75 km/h-s lökésről számolnak be észlelőink. Hajnalig tovább erősödik, viharossá fokozódik a légmozgás. A Balaton és a Bakony térségében 100-110 km/h-s lökések is lehetnek.

02.15. szerda (16:44) - 1 órás késések 

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon a Gyoma és Lőkösháza közötti szakaszon, valamint a Békéscsabáról csatlakozó vonalakon az intenzív havazás és az orkánerejű szél fennakadásokat okoz a közlekedésben. A Békéscsaba-Újszeged, a Békéscsaba-Orosháza-Szeged és a Békéscsaba-Vésztő vasútvonalakon közlekedő vonatok 40-60 percet késnek.

02.15. szerda (14:30) - Elzárt település

Az erős havazás és hófúvás miatt le kellett zárni a Hajdúböszörmény közigazgatási területéhez tartozó Bodaszőlőre vezető utat szerda délután, így a néhány száz lakosú település megközelíthetetlenné vált.

02.15. szerda (14:18) - Hóvihar a Balatonnál

ömlikömlik

A Balaton nyugati medencéjét ezekben a percekben éri el a hózivatar! A konvektív rendszer mögött gyönyörűen kisüt a nap. Ideért a hidegfront, jöhet az olvadás...

02.15. szerda (14:11) - Hómunkásokat vesznek fel

A téli időjárás miatt hómunkásokat vesznek fel délutáni, valamint éjszakai munkavégzésre. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet, amelyek címe megtalálható a társaság honlapján (www.fkf.hu). A délutános műszakban a nyolcórás munkáért nettó 3.550 forintot, az éjszakai műszakban pedig 3.750 forintot fizetnek.

02.15. szerda (14:00) - Takarítják az utakat Pesten

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 94 szóró- és ekéző munkagéppel folyamatosan végzi a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést a fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon; a BKV fődiszpécsere már kért szórást néhány autóbuszvonal hegyi szakaszára. 

MiskolcMiskolc

02.15. szerda (13:05) - Hózivatar

Az É-i határszélen, Hegyeshalom környékén hózivatar volt, ezt sok észlelőnk is megerősítette. A Dunántúlon a Ny-ira forduló, a keleti országrészben még a déli szél okoz hófúvást. Aki teheti, ne menjen ki.

02.15. szerda (10:44) - Erősödik

ÉNy felől egyre intenzívebb gócok érik el hazánkat, érdemes a radarképet figyelemmel kísérni.

02.15. szerda (10:14) - Hóvihar

 

Siófokon 47, Miskolcon már 52 km/h-s lökéseket mérhetünk. Főleg a borsodi, szabolcsi tájakon erős hófúvásra készülhetünk. Az OMSZ narancs riasztást adott ki ÉK-re. Csak az induljon útnak a térségben, akinek feltétlenül muszáj!

02.15. szerda (7:41) - Szakad a hó ÉK-en

akinek nem muszáj, ne induljon útnak!akinek nem muszáj, ne induljon útnak!ÉK-en egyre nagyobb területen szakad a hó, itt 10 cm is hullhat. Közben ÉNy-on tovább erősödik a szél, mely átkeveri a levegőt, Sopronban már +1 fok van!

02.15. szerda (1:44) - Kezdődik

Észlelőink jelentése alapján már gyengén havazik az Észak-Dunántúlon. A következő órákban DK felé terjed a hóesés. Napközben viharossá fokozódik a szél, mely ÉK-en erős hófúvást okozhat!

02.14. kedd (20:11) - Markáns hidegfront jön

Szerdán ÉNy felől egy markáns hidegfront érkezik, melynek hatására egyre többfelé várható havazás. A lehulló friss hó maximális várható mennyiségét a jobb oldalon található hóvastagság térképen szemléltetjük. A térkép folyamatosan frissül a modellfutásoknak megfelelően. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint ÉK-en eshet a legtöbb hó, akár 10 cm.

A front átvonulását szerdán és csütörtökön viharos szél jelzi majd. Főleg a dunántúlon és a főváros térségében 90-110km/h-s lökéseket is mérhetünk majd, így komoly károkra is fel kell készülnünk. Ráadásul a szél könnyen felkapja majd a frissen hullott havat ÉK-en, így hóátfúvások is kialakulhatnak.

Érdemes megemlíteni, hogy a hidegfront felkavarja a Kárpát-medencében megüllepedett fagyos és egyben piszkos levegőt, melynek kettős hatása lesz: javul a levegő minősége, és nyugaton megenyhül az idő - ezért itt akár +5, +6 fok köré is emelkedhet a hőmérséklet, és a hó mellett havas eső, eső is hullhat.

A hidegfront vonulását természetesen most is élőben fogjuk nyomon követni, indul majd a Percről percre. Köszönjük előre is a képeket!


Címkék: hózápor, , hóhelyzet, havazás, hideg, front
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: