Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jön az enyhülés!

Jön az enyhülés!

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2012. január 19. csütörtök, 07:51 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Itt a csapadékItt a csapadékA hét eleji fagyos reggelek után jön az újabb enyhülés, pénteken napközben a déli területeken a hőmérséklet megközelítheti a +7°C-t. A mai nap folyamán több helyen várható csapadék, főként  folyékony halmazállapotban.

A magasban nyugati áramlás dominál, mely hatására, enyhébb óceáni levegő áramlik Magyarország fölé. A kora reggeli óráktól északnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érte el hazánkat.

Az enyhülésnek köszönhetően a csapadék főként eső, zápor formájában hullik, csak a hegyekben várható havazás, havaseső, de ónos eső is előfordulhat. Az utakon fokozott figyelemmel vezessünk! A csapadék mennyisége 5-10 mm között valószínű, a lehulló hó 5-10 cm közé tehető, de az enyhülés hatására olvadás kezdődhet.

Pénteken is tovább emelkedik a nappali hőmérséklet, a mai +4°C körüli maximumhőmérséklet után, holnap a délnyugati tájakon a hőmérő higanyszála megközelítheti a +7°C-t is.


Címkék: enyhülés, eső, melegfront
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!