Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Borongós idő jön!

Borongós idő jön!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. október 19. szerda, 08:53 | Módosítva: több mint 5 éve

borús idő jön...borús idő jön...Holnaptól jön a "nem szeretem" idő: eső, szél, lehűlés várható! Jön az igazi borongós ősz!

Jelentős változás előtt áll időjárásunk, hiszen az eddigi anticiklonális helyzet után holnap északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik. A front hullámot vet térségünkben és napokig borongós időt okozhat.

Holnap mindenütt megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor. Néhol kiadós mennyiségű eső hullhat. Ezzel egyidőben az északi, északnyugati szél fokozatosan megerősödik, a Dunántúlon, és a főváros térségében viharossá fokozódik. Holnap a csúcshőmérséklet mindössze 10 fok körül alakulhat, azaz több helyen még a 10 fokot sem éri majd el. A viharos szélben ezt még hidegebbnek érezzük majd, jól öltözzünk fel!

Pénteken marad felettünk a sok felhő, borongós időjárás várható. Keleten többfelé, nyugaton szórványosan lehet majd újabb csapadék. A szél átmenetileg mérséklődik. Néhol csak 6-7 fok lesz délután, marad tehát a hűvös, szürke őszi idő.

A hétvégén kissé javulhat az idő, de még mindig gyakran lesz erősen felhős az ég, és főleg a Dunától keletre alakulhat ki további eső, záporeső. Itt az igazi ősz, de most már az esősebb kivitel is megérkezik!


Címkék: hidegfront, szél, eső, front, lehűlés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!