Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Itt a hétvége: itt a szép idő!

Itt a hétvége: itt a szép idő!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. szeptember 9. péntek, 17:02 | Módosítva: több mint 5 éve

Bár jelenleg is borongós az idő a Dunántúlon, a hétvégén országszerte a napsütés lesz főszerepben! Használjuk ki a jó időt!

Az elmúlt napokban tapasztalt igazi kora őszi idő után a hétvégén, és a jövő hét elején beveti tartalékait a meleg, és ismét nyárias napok jönnek. Szombaton és vasárnap is sokat süt majd a nap, csapadék nem alakul ki. Holnap 24 és 30, vasárnap 26 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

És a nyárias időjárás várhatóan egészen szerdáig-csütörtökig kitart, ekkortól azonban fokozatosan lehűl majd a levegő, és az átlagosnak megfelelő őszi időjárás alakul ki.

Használjuk hát ki a remek időt a hétvégén, bátran szervezzünk szabadtéri programokat, kirándulásra, sportolásra kiválóan alkalmas lesz az idő. Sőt, még strandolhatunk is, igaz a Balaton elég hideg már, a Tisza jelenleg is 23-24 fokos.

Kellemes hétvégét kívánunk!


Címkék: ősz, nyár, nyárias, napsütés, napozás, hidegfront
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!