Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Rendkívüli állapot New Yorkban!

Rendkívüli állapot New Yorkban!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. augusztus 26. péntek, 10:28 | Módosítva: több mint 5 éve

accuweather.comaccuweather.comAz utóbbi 50 év legnagyobb hurrikánja közeleg New York felé!

Rendkívüli állapotot hirdettek tegnap New York államban a közeledő Irene hurrikán miatt. Az USA keleti partján több százezer embernek kell elhagynia az otthonát, miközben az előrejelzések szerint az elmúlt 50 év legnagyobb vihara csaphat le az országra.

Az Accuweather-en olvasható közlemény szerint komoly hatással lehet a vihar a közlekedésre és a kereskedelemre, veszélyes az államba utazni.

Várhatóan több százezrek maradnak majd áram nélkül, hiszen a viharban várhatóan kidőlő fák villanyvezetékeket szakítanak majd le.

A jelenleg 220km/h-s lökésekkel büszkélkedő hurrikán várhatóan vasárnap délelőtt éri el New York-ot, addig azonban sokat gyengül, de még így is lehetnek majd a viharban 140-150km/h-s lökések.


Címkék: tudomány, hurrikán, zivatar, vihar, szél, eső
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!