Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Csak nagyon lassan melegszik...

Csak nagyon lassan melegszik...

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. július 28. csütörtök, 07:53 | Módosítva: több mint 7 éve

A következő napokban ÉNy-i áramlással továbbra is váltakozó nedvességtartalmú, és csak mérsékelten meleg levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, így hát a nyaraló idő egyelőre nem tér vissza.

Ma főleg a Dunántúlon várható ismétlődő eső, zápor, eközben keleten elő-előbukkanhat a nap is. Ez a kettősség a hőmérsékletben is megmutatkozik majd: a tartósan borongós nyugati tájakon 20 fok körül alakulhat a hőmérséklet, a keleten élők viszont 27-28 fokos meleget is tapasztalhatnak.

Pénteken is sok felhő lesz felettünk, és több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Miközben az ÉNy-i szél megerősödik, és ezzel szárazabb levegő éri el hazánk térségét.

Szombaton és vasárnap nyugaton már több órára kisüthet a nap, és csapadék is csak néhol fordulhat elő, ezzel szemben keleten gyakori lehet a felhőzet-növekedés, melyből zápor, zivatar valószínű. Élénk marad a szél, zivatarok környezetében pedig viharossá fokozódik a légmozgás.

.Augusztus első hetében aztán fokozatosan melegedhet a levegő, és a napot is többet láthatjuk majd. Nem lesz azonban zavartalan a napsütés, zápor, zivatar ugyanis gyakran kialakulhat.

Összességében a következő napokban még mindig nem várható strandidő, de augusztus első harmadában esély van igazi nyári napokra...


Címkék: zivatar, zápor, melegedés, napsütés, nyár, lehűlés, szél, felhők, előrejelzés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?