Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Visszatér a nyár!

Visszatér a nyár!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. július 25. hétfő, 12:22 | Módosítva: több mint 5 éve

Holnap már legalább 5 fokkal melegebb lesz, és a napot is látjuk majd. Augusztus eleje szép időt tartogat...

A borongós napok időjárása után (melyet egy sekély ciklonnak köszönhetünk) holnap már egyre többfelé kisüt a nap, és zápor is csak elszórtan fodulhat elő. Az északnyugati szél mérséklődik. Reggel kissé fázni fogunk, hiszen akár 7 fokig lehűlhet a levegő, délután aztán nagyon kellemes, 20 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk. Amolyan tavasziasan meleg nap ígérkezik.

A folytatásban fokozatosan tovább erősödhet a nappali felmelegedés, visszatérhet az igazi nyári időjárás. A napsütés nem lesz zavartalan, szerdán és csütörtökön még csak szórványosan, pénteken több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A folytatás igen bizonytalan, de várhatóan vasárnaptól még több napsütés és még melegebb idő jöhet: ha rekordokat döntögető melegre nem is, szép nyaraló időre számíthatunk...

 


Címkék: melegedés, nyár, napsütés, zápor, zivatar
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!